Skip to content

Cognos Analytics – Long Term Support

Wij hebben goed nieuws voor u. IBM heeft besloten om Long Term Support (LTS) versies van Cognos Analytics uit te brengen, te beginnen met Cognos Analytics 11.0.13. LTS releases zijn versies van Cognos Analytics die IBM 2 jaar zal ondersteunen met de mogelijkheid om dit uit te breiden met een extra jaar.

Gedurende de support periode zal IBM voor een LTS release bug-fixes, security patches en updates voor ‘third party software’ uitbrengen zodat u van een correcte werking kunt uitgaan. Een LTS versie zal echter geen nieuwe features of gebruiksmogelijkheden krijgen, zodat uw gebruikers gedurende de support periode dezelfde gebruikservaring behouden.

IBM beoogt om elke 18 maanden een nieuwe LTS versie uit brengen, waardoor er een overlap van 6 maanden ontstaat waarbinnen u de overgang naar de nieuwe LTS versie kunt uitvoeren. Impact IM adviseert u dan ook om gebruik te gaan maken van de LTS-releases, zodat u minder vaak hoeft te upgraden en u over een stabiele en betrouwbare omgeving beschikt.

Mocht u toch ook over de laatste versies willen beschikken, dan is het uiteraard altijd mogelijk om deze versie op een testomgeving te installeren.

Voor meer informatie raadpleeg: