Skip to content

Cognos Update SEMINAR OP 5 NOVEMBER AANSTAANDE IN GASTHUIS LEEUWENBERGH IN UTRECHT

Impact IM nodigt u uit om deel te nemen aan ons najaars Cognos Update Seminar voor lokale overheden op donderdagmiddag 5 november aanstaande in Gasthuis Leeuwenbergh, Servaasbolwerk 1a in Utrecht.

Klik op Welkom om u direct aan te melden.

Zoals de meesten van u weten, kon ons voorjaarsseminar dit jaar door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus helaas niet plaatsvinden. De presentaties die wij op het programma hadden staan, willen wij zoveel mogelijk handhaven voor ons najaarsseminar.

Ook in november organiseren wij ons seminar op een historische plek: Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht. Dit rijksmonument uit de zestiende eeuw is in de afgelopen tijd ingrijpend verbouwd en gerestaureerd en het resultaat is schitterend. Een bezoek aan Gasthuis Leeuwenbergh is een ‘must do’ voor iedereen met interesse in geschiedenis, architectuur en de renovatie van monumenten!

Gasthuis Leeuwenbergh is goed bereikbaar per openbaar vervoer en met de eigen auto. Wij bieden u een parkeerplaats en uitrijkaart aan voor een parkeergarage op loopafstand. Voor u is parkeren dus gratis.

Op 5 november staan in ieder geval de volgende onderwerpen op de agenda:

Ons programma deze middag

Een interessante presentatie van Dylan Timisela, BI-specialist bij Wigo4it in Den Haag. Wigo4it is een coöperatie die in dienst van en samen met de vier grote gemeenten (G4) ICT oplossingen voor het Sociaal Domein ontwikkelt, beheert en support.

In zijn presentatie gaat Dylan in op de succesvolle vernieuwing die hij en zijn collega’s in de afgelopen tijd doorgevoerd hebben in de maandelijkse managementrapportages. Binnen Wigo4it zijn deze maandrapportages een belangrijk onderdeel in de besturing van de organisatie en het monitoren van de bedrijfsvoering. Wigo4it zet Cognos Analytics in combinatie met Apparo Fast Edit in bij het ontwikkelen van deze rapportages.

In de maandrapportages komen verschillende onderwerpen aan de orde. Denk hierbij aan de uitvoering van jaarplannen en projecten, budgetrapportages, HR informatie etc. Maar de rapportages geven ook informatie over specifieke zaken die voor een dienstverlener als Wigo4it tot de kerntaken behoren, zoals de uitvoering van SLA’s, high’s en low’s in de dienstverlening, risk management etc.

Doordat de visualisatiemogelijkheden van Cognos optimaal worden benut en door de inzet van Apparo Fast Edit is een maandrapportage omgeving ontstaan die visueel aantrekkelijk is, waarin informatie verrijkt kan worden, die efficiënt is in onderhoud en gebruik en – last but not least – waarover het management van Wigo4it enthousiast en tevreden is!

Een interessante presentatie voor directie en management van lokale overheidsorganisaties, controllers, operationeel management en Cognos ontwikkelaars en beheerders.

Ons succesvolle bedrijfsvoering dashboard MensWerkGeld wordt voortdurend doorontwikkeld en aangevuld met nieuwe functionaliteit. Dit betreft zowel de datawarehouse componenten (waaronder de ontsloten databronnen) als de functionaliteit die we aan eindgebruikers in dashboards beschikbaar kunnen stellen. Onze Consultant Stephan Griesch gaat in zijn presentatie in op recente innovaties en laat aan de hand van voorbeelden uit onder andere de gemeenten Hoeksche Waard en Pijnacker-Nootdorp zien hoe gemeenten door de integratie van nieuw beschikbare componenten zoals de Doelenboom de verbinding kunnen realiseren tussen dagelijkse sturingsinformatie en de periodieke verantwoording binnen de planning & control cyclus. Wij hebben bij de realisatie van deze componenten gebruik gemaakt van Cognos Analytics, Apparo Fast Edit en de Community Edition van Pentaho Data Integration.

Deze presentatie is zowel interessant voor medewerkers en managers van alle organisaties die gebruikmaken van het bedrijfsvoering dashboard MensWerkGeld of die dit overwegen te gaan doen als voor iedereen die geïnteresseerd is in de integratie van operationele/dagelijkse sturingsinformatie, beleidsmatige doelstellingen en de verantwoordingscyclus van lokale overheden. 

Marcel Schippers, Concerncontroller en Hoofd Financiën bij de gemeente Nissewaard is een manager met visie op informatievoorziening en de wijze waarop de juiste informatie op het juiste moment en in het juiste format directie en management van een gemeente kan ondersteunen in het monitoren en bijsturen van de bedrijfsvoering. Gebruikmakend van zijn ervaringen met Cognos bij de gemeenten Gouda en Pijnacker-Nootdorp heeft Marcel na zijn start in Nissewaard in 2017 verbetering van de informatievoorziening tot topprioriteit gemaakt. Hij is gestart met het ontwikkelen van financiële informatie uit Unit4 Financiën, heeft daarna met een grote klap het speelveld verbreed door de invoering van het bedrijfsvoering dashboard MensWerkGeld en gaat nu aan de slag met verbinding en integratie tussen informatievoorziening en planning & control. In zijn presentatie zal hij voorbeelden laten zien uit de dagelijkse praktijk van de gemeente Nissewaard en zal hij niet alleen ingaan op het resultaat van de inspanningen in de afgelopen jaren maar ook op het proces om zover te komen.

Een interessante presentatie voor leidinggevenden van gemeenten, maar ook voor project- en programmamanagers die als taak hebben om de informatievoorziening naar een hoger plan te brengen!

Locatie en gratis deelname

Locatie en gratis deelname

Impact IM organiseert zijn seminar op donderdagmiddag 5 november in Gasthuis Leeuwenberg in Utrecht. Deze locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto (wij verzorgen voor u een gratis parkeerplaats).

Deelname aan het Cognos Update Seminar is gratis voor relaties van Impact IM. Natuurlijk kunt u ook een (extra) collega laten deelnemen.

Wilt u deelnemen, klik dan op Welkom. Als u en/of uw collega(‘s) zich inschrijft/inschrijven, ontvangt u van ons een bevestiging per mail.

Wij zien uit naar uw komst en naar een interessante en leuke middag. Het zou fijn zijn om elkaar weer te kunnen ontmoeten!