Skip to content

Focus op de techniek van Dataverrijking

Presentatie door Jeroen de Graaff van Impact IM
tijdens het Cognos Update Webinar op 8 April 2021

Jeroen de Graaff, werkzaam als Senior Business Consultant bij Impact IM, is ons technisch Cognos en datawarehouse geweten. Hij ging in zijn presentatie in op de wijze waarop je met de community edition van Pentaho Data Integration (verder: Pentaho) gegevens kunt verrijken. In zijn presentatie gaf hij aan de hand van twee voorbeelden een toelichting.

Bij het eerste voorbeeld ging Jeroen in op geografische informatie. Veel systemen leggen bij meldingen openbare ruimte de coördinaten vast van de melding waardoor informatie kan worden vertaald naar een kaart. Maar een lijst met daarbij coördinaten zegt de gemiddelde gebruiker niets over de locatie van de melding. Met Pentaho vullen wij de coördinaten aan met buurt-, wijk- en gemeente-informatie en gebruiken dit om de meldingen en lijsten en grafieken weer te geven.

In het andere voorbeeld liet Jeroen zien hoe we, op basis van kentekeninformatie die in parkeersystemen wordt vastgelegd, met behulp van Pentaho metadata kunnen ophalen zoals brandstof, bouwjaar etc. Hierdoor wordt het mogelijk meer inzicht te krijgen in wat voor soort voertuigen gebruikmaken van een parkeergelegenheid. Een interessante sessie voor iedereen die praktisch bezig is met datamanagement en datawarehousing.

Kijk deze presentatie terug: