Skip to content

Apparo Fast Edit voor Cognos Analytics

Apparo Fast Edit (verder: Apparo) is een slimme, volledig geïntegreerde ‘add on’ op Cognos Analytics. Door de inzet van Apparo kunt u uw huidige BI omgeving eenvoudig  opwaarderen naar een interactief informatieplatform waarin eindgebruikers Cognos rapporten en dashboards kunnen verrijken met eigen gegevens. U kunt daarmee de behoefte aan het bijhouden van onwenselijke schaduwadministraties in Excel bestanden aanzienlijk verminderen. Geen uitstap meer naar Excel voor berekeningen, analyses en toelichtingen, maar een geïntegreerde oplossing waarin alle informatie in een centrale database verwerkt wordt.

ibm-gold-business-partner

Apparo is in de volgende situaties een passende oplossing:

  • U wilt uw (bestaande) Cognos rapportages op een eenvoudige manier kunnen verrijken met aanvullende informatie, zoals bijvoorbeeld toelichtingen op budgetafwijkingen of commentaren op de informatie in uw managementdashboards.
  • U wenst de eindgebruikers een gebruiksvriendelijke oplossing te bieden, die webbased is, naadloos integreert met uw Cognos omgeving en gebruikmaakt van het bestaande authenticatie- en autorisatiemodel van Cognos.
  • U wilt zonder diepgaande programmeerkennis snel en flexibel kunnen inspelen op de specifieke behoeften van de verschillende afdelingen binnen uw organisatie.
  • U wilt in eigen beheer kleine, flexibel schaalbare oplossingen in Cognos kunnen bouwen waardoor de toegevoegde waarde van uw BI platform sterk toeneemt.

Met Apparo maakt u in korte tijd invoerschermen op maat voor uw eindgebruikers waardoor zij op een gebruiksvriendelijke manier in en vanuit Cognos data en teksten aan uw rapportages kunnen toevoegen, bewerken of verwijderen. Daarnaast kunnen we met Apparo de mogelijkheid bieden om eenvoudig (en herhaalbaar) gegevens uit Excel bestanden of mailboxen uit te lezen en toe te voegen aan uw rapportages. De verschillende databewerkingen kunnen bovendien door middel van eigen workflows gestructureerd en geautomatiseerd worden. Met slechts enkele eenvoudige handelingen zorgen de beheerders ervoor dat Apparo automatisch auditinformatie genereert. Zelfs de inrichting van geavanceerde logging en data-history functionaliteit behoort tot de standaard Apparo features en is eenvoudig te realiseren.

De uitbreiding van uw BI platform met Apparo is mogelijk in zowel single-serveromgevingen als in complexe multi-serveromgevingen. De installatie en configuratie voeren wij in enkele dagen uit.

Zie ook : https://www.apparo.solutions/

Samengevat de voordelen van Apparo op een rij:

  • U kunt zelf teksten en data toevoegen aan (bestaande) Cognos rapportages, ook vanuit Excel bestanden.
  • Hiervoor kunt u snel en eenvoudig invoerschermen maken zonder enige programmeerkennis.
  • Apparo is een naadloze uitbreiding op uw Cognos omgeving die gebruikmaakt van uw standaard browser en van de aanwezige Cognos authenticatie en autorisaties.
  • Databewerking kunt u plannen met behulp van de ingebouwde workflow functionaliteit.
  • Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd bewerkingen op dezelfde data uitvoeren.
  • Alle bewerkingen worden vastgelegd in de audit trail en zijn volledig traceerbaar.