Skip to content

Over ons

Impact IM is al jarenlang de partner van Nederlandse lokale overheden bij het realiseren van kwalitatief hoogwaardige stuur- en verantwoordingsinformatie. Wij maken daarbij in de volle breedte gebruik van Cognos Analytics, de enterprise business intelligence software van IBM, en realiseren BI-oplossingen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Impact IM is Cognos Analytics Gold Partner van IBM; wij servicen meer dan 200 lokale overheidsorganisaties. Impact IM opereert volledig onafhankelijk van applicatieleveranciers.

ibm-gold-business-partner

In de afgelopen jaren is ons werkveld verbreed omdat:

  • De informatiebehoefte van onze klanten complexer en integraler wordt.
  • Het management van onze relaties steeds actiever wil sturen, liefst op basis van state-of-the art, gelaagde dashboards.
  • Gemeenten hun planning & control cyclus en hun managementinformatiesysteem zien als twee bouwstenen voor het realiseren van hetzelfde doel: de professionele besturing van de organisatie.

Om aan de behoefte van onze relaties aan integrale planning & control oplossingen te kunnen voldoen is Impact IM enkele jaren geleden verregaande samenwerkingen aangegaan met Tangelo Software uit Nederland en Apparo Solutions uit Duitsland. Wij zetten de tooling van Tangelo in ten behoeve van organisatiebrede co-creatie en publicatie van gemeentelijke sturings- en verantwoordingsinstrumenten zoals jaarrekeningen en begrotingen. Apparo Fast Edit is in feite een Cognos add on waarmee wij Cognos rapportages en dashboards kunnen verrijken met aanvullende gegevens. Wij hebben verschillende additionele functionaliteiten gerealiseerd met Apparo Fast Edit die u kunt inzetten in de planning & control cyclus, waaronder de Doelenboom, de Planning & Control Kalender en de Afwijkingenanalyse.

In complexe omgevingen is het om verschillende redenen (onder andere het kunnen combineren van data uit meerdere bronnen, het opbouwen van historie, het optimaliseren van performance etc.) veelal noodzakelijk om een datawarehouse te realiseren. Impact IM zet daarbij de Community Edition van Pentaho Data Integration in.  

visual-01

Onze organisatievorm kenmerkt onze cultuur: praktisch en pragmatisch. Centraal staan onze consultants met daarnaast de directie, ondersteund door bedrijfsvoeringsmedewerkers. Onze consultants hebben vrijwel allemaal meer dan 10 jaar ervaring met managementinformatie en planning & control vraagstukken in de lokale overheid. Wij kennen uw materie en processen en de door u gebruikte applicaties!

Klantcontacten lopen indien mogelijk en gewenst zoveel mogelijk direct via onze consultants. Op die manier ontstaat er een inhoudelijke relatie die bijdraagt aan directe, ter zake kundige lijnen. Onze consultants werken in een cellenstructuur en ondersteunen u en elkaar adequaat en snel. Ontwikkelen en implementeren doen we volgens een praktische agile aanpak met korte iteraties en intensieve terugkoppeling naar de klant.

Veel van onze relaties zijn onze referenties. Wij verwijzen u naar Tevreden klanten. Impact IM organiseert tweemaal per jaar update- en klantendagen. Op deze evenementen presenteren onze relaties hun BI- en P&C-oplossingen en vertellen over de samenwerking met ons.