Apparo Fast Edit voor Cognos BI

Indien u op een eenvoudige manier eigen data of teksten (zoals toelichtingen of commentaren) wilt toevoegen aan uw (bestaande) Cognos rapportages, dan is Apparo Fast Edit hiervoor een uitstekende uitbreiding op uw Cognos BI-omgeving. Deze webbased toepassing maakt gebruik van uw standaard browser en integreert naadloos met uw bestaande Cognos BI-omgeving waarbij gebruik gemaakt wordt van het Cognos authenticatie en autorisatie mechanisme.

Met Apparo Fast Edit kunt u invoerschermen op maat maken waarmee data en teksten aan uw rapportages toegevoegd, bewerkt of verwijderd worden zonder dat hiervoor enige programmeerkennis noodzakelijk is. Het biedt u verder de mogelijkheid om eenvoudig (herhaalbaar) gegevens uit Excel-bestanden toe te voegen aan uw rapportages. Een ander sterk punt van Apparo Fast Edit is dat het mogelijk is om de databewerking door middel van workflow plaats te laten vinden waarbij u zelf de (planbare) workflow-stappen kunt definiëren en zo uw planning & control cyclus structureert en automatiseert. Alle bewerkingen kunnen gelijktijdig door meerdere gebruikers uitgevoerd worden en bovendien zijn ze volledig traceerbaar via de ingebouwde audit functie.

De uitbreiding met Apparo Fast Edit kan zowel in single serveromgevingen als in complexe multi-serveromgevingen ingezet worden. De installatie en configuratie in uw Cognos omgeving voeren wij in één dag uit. Tijdens de tweede dag geven wij u uitleg over de werking en het gebruik van Apparo Fast Edit en instrueren wij u hoe u zelf data en teksten kunt toevoegen aan rapportages door samen met u de eerste business case op te zetten in uw eigen omgeving.

Zie ook : www.apparo.info/en/product/a-brief-overview

Samengevat de voordelen van Apparo Fast Edit op een rij:

  • U kunt zelf teksten en data toevoegen aan (bestaande) Cognos rapportages, ook vanuit Excel-bestanden.
  • Hiervoor kunt u snel en eenvoudig invoerschermen maken zonder enige programmeerkennis.
  • Een naadloze uitbreiding op uw Cognos omgeving die gebruikmaakt van uw standaard browser en van de aanwezige Cognos authenticatie en autorisaties.
  • Databewerking kunt u plannen met behulp van de ingebouwde workflow functionaliteit.
  • Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd bewerkingen op dezelfde data uitvoeren.
  • Alle bewerkingen worden vastgelegd in de audit trail en zijn volledig traceerbaar.
  • Na twee dagen installatie en instructie kunt u zelf aan de slag.

Lees meer over gebruik van Apparo Fast Edit in de planning & control cyclus of in het dashboard MensWerkGeld.