Impact Information Management

Impact Information Management (Impact) is  partner voor lokale overheden in Nederland bij het realiseren van kwalitatief hoogwaardige managementinformatiesystemen. Wij maken daarbij in de volle breedte gebruik van de Cognos technologie van IBM, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Met meer dan 200 tevreden relaties, waarvan bijna 180 gemeenten, is Impact de facto marktleider.

Dit wordt niet alleen veroorzaakt door het feit dat onze expertkennis op hoog niveau ligt, maar ook doordat wij de enige Business Intelligence (BI) specialist zijn in de Nederlandse lokale overheidsmarkt die leveranciersonafhankelijk opereert bij het ontsluiten van backoffice-systemen en andersoortige applicaties. Hierdoor zijn onze oplossingen breed inzetbaar en zijn wij als enige partij in staat om dashboards en scorecards te realiseren waarbij data vanuit bronsystemen van verschillende leveranciers geaggregeerd worden. Of deze nu door UNIT4, Centric, Raet, PinkRoccade Local Government, GouwIT, Procura, GovUnited of andere organisaties geleverd worden.

Sinds begin 2012 is Impact een zusterbedrijf van MezzaLama. MezzaLama bestaat uit een groep zeer ervaren projectmanagers, architecten en consultants met allen meer dan 10 jaar ervaring in ‘overheid en ict’. Bovendien zijn de meeste medewerkers van MezzaLama experts op bepaalde materiegebieden, zoals Belastingen, Financiën, Burgerzaken of het Sociaal Domein. Door dit samengaan krijgen relaties van Impact toegang tot specifieke materiedeskundigheid die vaak cruciaal is bij het analyseren van vragen van management en bestuur naar informatie.