Cognos Update seminar in Utrecht op 18 mei aanstaande!

In de middag van 18 mei aanstaande organiseren wij ons voorjaars Cognos Update Seminar voor lokale overheden in het Centraal Museum in Utrecht.

 

Klik op Welkom om u direct aan te melden.

Op deze middag gaan wij zoals u van ons gewend bent vanuit verschillende invalshoeken in op actuele bouwstenen voor en dimensies binnen uw informatievoorziening. Wij hebben een interessant en inspirerend programma samen kunnen stellen, vol voorbeelden uit de praktijk van gemeenten en andere lokale overheden. Gelet op de goede ervaringen een jaar geleden, hebben wij ook dit keer gekozen voor het Centraal Museum als locatie. Laten we hopen dat de zon net zo uitbundig schijnt als op 26 mei vorig jaar!

 

Informatie uit TOPdesk: onze quick start rapportageset in de praktijk

Andrew de Jong van Impact zal de middag aftrappen. TOPdesk is een service management oplossing die wordt toegepast in IT-, facility management en HR-omgevingen. TOPdesk is eenvoudig te implementeren en gebaseerd op de best practices van vele organisaties. Het wordt dan ook veel gebruikt door lokale overheden. Impact heeft een brede en flexibele rapportageset op TOPdesk ontwikkeld en bij diverse relaties succesvol geïmplementeerd. Andrew gaat in zijn presentatie in op diverse aspecten van onze oplossing: van rapportages over incidenten en meldingen tot aan inventaris en bezoeken registraties. Uiteraard zijn er ook dashboard faciliteiten beschikbaar. Aan de hand van diverse aansprekende voorbeelden van onder andere gemeente Lelystad, gemeente Vlaardingen en Servicepunt71 (de bedrijfsvoering organisatie van Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude) laten wij u zien hoe u uw TOPdesk applicatie om kunt zetten in een bron van informatie!

 

Tooling voor een moderne cyclus van sturen, begroten, monitoren en verantwoorden: er kan zoveel meer!

Onze Planning & Control Consultant Stephan Griesch staat deze middag opnieuw stil bij de moderne cyclus van sturen, begroten, monitoren en verantwoorden: hoe kunnen we voortdurend ‘in control’ blijven en hoe leggen we slimme verbindingen tussen onze monitoring- en verantwoordingsinstrumenten? Het belooft een boeiende sessie te worden, waarin duidelijk wordt gemaakt dat Planning & Control de spin in het web van een moderne bedrijfsvoering is. Uiteraard illustreert Stephan zijn presentatie met veel voorbeelden uit de praktijk van gemeenten als Rijswijk, Heerlen en Hellendoorn. Daarnaast toont hij voorbeelden uit een toepassing die hij voor de gemeente Stichtse Vecht gerealiseerd heeft (stoplichtmodel). Aan de hand hiervan gaat Stephan ook in op de toegevoegde waarde van het gebruik van Apparo Fast Edit voor Planning & Control.

 

Bouwstenen voor informatievoorziening en effectieve sturing in het Sociaal Domein – met praktische voorbeelden uit de gemeente Sittard-Geleen

Na de pauze staat het Sociaal Domein wederom centraal. Op ons vorige seminar hebben wij onze vernieuwende aanpak ‘DataGrip’ geïntroduceerd. Door de inzet van gestandaardiseerde bouwstenen van Impact krijgt u meer grip op uw data en informatie, kunt u processen hierdoor beter sturen en krijgt u meer en beter inzicht in de prestaties van uw organisatie. Slimme en geautomatiseerde koppelingen verkleinen de kansen op fouten terwijl de beschikbaarheid en kwaliteit van uw data verbetert. Felix Kortrijk en Ronald Spoor van Impact geven u een concreet overzicht van de bouwstenen die inmiddels beschikbaar zijn voor de informatievoorziening in het Sociaal Domein.

De praktische toepassing van deze bouwstenen is vervolgens het onderwerp van de bijdrage van Veronique Honée van de gemeente Sittard-Geleen. Zij zal u aan de hand van een praktijkvoorbeeld uit het Sociaal Domein laten zien op welke wijze binnen haar gemeente de metingen en rapportage van performance indicatoren uit de beleidsmonitor en de kwartaalrapportage zijn opgezet en worden uitgevoerd. Een uitgelezen kans om praktische ideeën op te doen en u te laten inspireren door een collega van een andere gemeente!

Samenvattend: een interessant en compleet programma op een prachtige locatie!

 

Locatie en gratis deelname

Impact – partner van bijna 200 lokale overheidsorganisaties bij het realiseren van kwalitatief hoogwaardige managementinformatie – organiseert zijn seminar op donderdagmiddag 18 mei aanstaande in het Centraal Museum, Agnietenstraat 1 in Utrecht. Het Centraal Museum is bereikbaar per openbaar vervoer (Utrecht CS en daarna ca. 20 minuten lopen of met bus 2, Ringlijn Museumkwartier) en auto (parkeergarage Vaartsche Rijn, Baden-Powellweg 103 in Utrecht; u krijgt van ons een gratis uitrijkaart). Deelname aan het Cognos Update Seminar is gratis. Natuurlijk kunt u ook een (extra) collega laten deelnemen.

Wilt u deelnemen, klik dan op Welkom. Als u en/of uw collega(‘s) zich inschrijft/inschrijven, ontvangt u van ons een bevestiging per mail.

 

Wij zien uit naar uw komst en naar een interessante en leuke middag!