Skip to content

Nieuw Security bulletin van IBM

remediation fix (Fix Pack 3)

Wij attenderen u erop dat IBM een nieuw security bulletin heeft uitgebracht.

Security Bulletin: IBM Cognos Analytics is affected but not classified as vulnerable to vulnerabilities in multiple Open Source Software (OSS) components

Als u doorklikt naar het bulletin kunt u aan het eind van het bericht lezen dat er een zogenaamde remediation fix (Fix Pack 3) is uitgebracht voor versie 11.2.x (inclusief de Long Term Support versie waar onze meeste klanten mee werken). IBM adviseert klanten die met een versie 11.1.x werken ook om te upgraden naar 11.2.x en de nieuwe fix pack. 

Hoewel IBM aangeeft dat Cognos Analytics ‘is affected but not classified als vulnerable’ geeft men ook aan dat deze beoordeling ‘is based on current information’. Wij adviseren u daarom om fix pack 3 te (laten) installeren.

Indien u de fix pack door ons wilt laten installeren, kunt u een mail sturen aan info@impact-im.nl. Houdt u alstublieft rekening met een installatietijd van een halve dag per server.

Als u de fix pack zelf wilt installeren, kunt u een mail sturen naar hetzelfde mailadres. Wij kunnen de software dan voor u klaarzetten op de bekende download website. Dit kan uiteraard alleen indien u Cognos support via Impact IM hebt lopen.

Regelmatig brengen wij u op onze website op de hoogte van de nieuwe security updates. Wij bieden u nu de mogelijkheid om ook via de mail geattendeerd te worden op deze berichten. Indien u interesse hebt om op deze wijze geïnformeerd te worden, kan u zich hiervoor via bijgaande link aanmelden.