Skip to content

Nieuw Security bulletin van IBM

Cognos Analytics 11.1.7 interim fix 10

Wij attenderen u erop dat IBM een nieuwe interim fix (interim fix 10) heeft uitgebracht voor Cognos Analytics 11.1.7 waarmee verschillende security kwetsbaarheden worden geadresseerd. 

Let op: voor Cognos Analytics 11.2.4 geldt dat de onlangs beschikbaar gestelde fix pack 2 de door IBM geadviseerde versie is. Voor 11.1.7 adviseert IBM installatie van de nieuwe interim fix 10.

Security Bulletin: IBM Cognos Analytics has addressed multiple security vulnerabilities (CVE-2022-48285, CVE-2023-35009, CVE-2023-35011)

Indien uw organisatie nog gebruikmaakt van versie 11.1.7 kunt u zelf beoordelen of uw organisatie kwetsbaar is en of het daarom noodzakelijk is om de nieuwe fix pack te (laten) installeren. Indien u de fix pack door ons wilt laten installeren, kunt u een mail sturen aan info@impact-im.nl. Houdt u alstublieft rekening met een installatietijd van een halve dag per server.

Als u de fix pack zelf wilt installeren, kunt u een mail sturen naar hetzelfde mailadres. Wij kunnen de software dan voor u klaarzetten op de bekende download website. Dit kan uiteraard alleen als u Cognos support via Impact IM hebt lopen.

Gebruikers die overwegen om de nieuwe interim fix op 11.1.7 te laten installeren adviseren wij om te upgraden naar de nieuwste LTS versie 11.2.4. Uiteraard installeren wij in dat geval fix pack 2.

Regelmatig brengen wij u op onze website op de hoogte van de nieuwe security updates. Wij bieden u nu de mogelijkheid om ook via de mail geattendeerd te worden op deze berichten. Indien u interesse hebt om op deze wijze geïnformeerd te worden, kan u zich hiervoor via bijgaande link aanmelden.