Skip to content

Praktische Apparo oplossingen voor de planning & control cyclus

Presentatie door Stephan Griesch van Impact IM, Dennis Stuart  van Duo+ en Peter Schimmel van gemeente Pijnacker-Nootdorp tijdens het Cognos Update Webinar op 8 April 2021

Op deze sessie stond Apparo Fast Edit (verder: Apparo) centraal. Het gebruik van Apparo onder lokale overheden is in de afgelopen jaren stevig gegroeid. Met name voor de planning & control cyclus heeft Impact IM met Apparo tal van handige gestandaardiseerde oplossingen gerealiseerd. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar veel meer interactie in uw Cognos omgeving of als u wilt voorkomen dat waardevolle informatie over uw bedrijfsvoering verdwijnt in het zoveelste Excel bestand, dan is deze sessie interessant voor u. Stephan Griesch, werkzaam als Senior Business Consultant bij Impact IM, gaf in zijn presentatie een introductie in Apparo en een toelichting op Apparo’s roadmap. Dit werd aangevuld met voorbeelden van het werken met Apparo in de praktijk door Peter Schimmel van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Dennis Stuart, werkzaam bij Duo+. 

Peter Schimmel liet zien hoe de gemeente Pijnacker-Nootdorp in het afgelopen jaar een enorme sprong heeft gemaakt met de professionalisering van het planning & control proces, ook door de inzet van Apparo. Peter gaf in zijn presentatie een toelichting op hoe zijn gemeente gebruik maakt van de Apparo Doelenboom en de Apparo Afwijkingenmatrix. 

Dennis Stuart gaf een inkijkje in het werken met de Planning & Control Kalender en de wijze waarop Duo+ Apparo inzet bij het verrijken van gegevens afkomstig uit besluitvormingsprocedures in iBabs.

Kijk deze presentatie terug: