Skip to content

Uitnodiging

Uitnodiging Seminar donderdagmiddag 13 april in Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht: Datagedreven werken in een ‘Cognos only’ architectuur – IBM Analytics Content Hub – Dashboard MensWerkGeld in een Power BI omgeving – Cognos Analytics LTS 11.2.4

Impact IM nodigt u graag uit om deel te nemen aan ons voorjaars Update Seminar voor lokale overheidsorganisaties op donderdagmiddag 13 april in Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht.

Klik op Welkom om u direct aan te melden.

Actueel en verrassend

Op 13 april a.s. nemen wij u weer mee door de snel veranderende Analytics en BI-wereld. Want door continu evoluerende technische mogelijkheden, maar ook door veranderende inzichten en wensen van organisaties zijn ontwikkelingen in een stroomversnelling gekomen en worden omgevingen steeds heterogener.

Wij willen u in dit kader extra wijzen op de presentatie van Ricardo Miguez Del Olmo van IBM over de gloednieuwe IBM Analytics Content Hub, waarmee content uit multiple vendor tooling verzameld en gepresenteerd kan worden.

Het seminar organiseren we weer op een historische plek. Gasthuis Leeuwenbergh dateert uit 1567. Het heeft in de eeuwen van zijn bestaan gefunctioneerd als gasthuis voor lijders aan de pest, militair hospitaal, kazerne en nog veel meer. In de afgelopen jaren is Leeuwenbergh volledig gerestaureerd en verbouwd tot geliefde kamermuziek- en evenementenlocatie. Deze schitterende locatie is centraal gelegen op loopafstand van Utrecht CS. Mocht u met de auto komen, dan kunt u parkeren in een parkeergarage, eveneens op loopafstand (wij zorgen voor een uitrijkaart).

Wie het gasthuis graag wil verkennen kan dat in de pauze of na afloop van het seminar doen.

Datagedreven werken in een ‘Cognos only’ architectuur

We trappen de middag af met een presentatie van onze consultant Stephan Griesch. Hij laat zien hoe je met behulp van Cognos Analytics op een beheersbare en laagdrempelige manier invulling kunt geven aan datagedreven werken door slim gebruik te maken van gegevenssets, gegevensmodules en de Cognos dashboard module. Cognos biedt inmiddels een zeer volwassen en compleet platform voor ETL-achtige oplossingen, gebaseerd op en geïntegreerd met het bekende degelijke fundament van Cognos: verfijnde autorisatiemogelijkheden en gecontroleerde deployment. Hiermee kunnen we zowel self service BI uitstekend faciliteren als ook decentraal ontwikkelde oplossingen gecontroleerd naar de enterprise BI omgeving ‘promoveren’. Uiteraard laat Stephan met praktijkvoorbeelden zien hoe dit in zijn werk gaat. Interessant voor iedereen die op zoek is naar een beheersbare, veilige en praktische implementatie van datagedreven werken.

IBM Analytics Content Hub

Zoals hierboven reeds aangegeven: IBM introduceert een revolutionair nieuw concept dat volledig inspeelt op het ontstaan van omgevingen waarbinnen met verschillende analytics tools gewerkt wordt. Hierdoor wordt het voor de gebruiker steeds lastiger om het volledige overzicht over de beschikbare informatie te behouden. Met de Analytics Content Hub kun je content uit verschillende tools (bijvoorbeeld Power BI, Tableau, Qlik en Cognos Analytics) verzamelen en presenteren. Over de voordelen hiervan voor gebruikers hoeven wij niet lang uit te wijden! IBM speelt hiermee op een realistische manier in op de actuele ontwikkeling van het gebruik van tooling binnen organisaties. Dat gebruik wordt immers steeds diverser en heterogener.

Wij zijn trots dat Ricardo Miguez Del Olmo op 13 april naar Utrecht komt en de Analytics Content Hub in de Nederlandse markt zal introduceren en positioneren. Ricardo is de Business Analytics Leader van IBM voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Robert ten Veen, Senior Solution Architect bij IBM Nederland zal vervolgens een demonstratie verzorgen.

Afsluitend streven wij ernaar om u in een klantcase te laten zien hoe de Analytics Content Hub in de praktijk werkt. Dit is een zeer interessante presentatie voor iedereen die werkt in een organisatie waarbinnen met analytics tools van verschillende leveranciers gewerkt wordt.

Dashboard MensWerkGeld in een Power BI omgeving

Na de pauze gaat onze consultant Jorn Bijkersma in op het gebruik van het dashboard MensWerkGeld in een Power BI omgeving. Hij zal zijn presentatie starten met een overzicht van enkele ontwikkelingen op het gebied van AI. Sinds ons vorige seminar ziet de wereld er alweer heel anders uit. ChatGPT en Microsofts implementatie in Bing staan volop in de belangstelling. Google reageert en ook uit de roadmap van IBM blijkt een explosief groeiende aandacht voor AI functionaliteit. De 10 jaar geleden gelanceerde sneeuwbal ontwikkelt zich tot een ware lawine.

Dichter bij huis is er ook goed nieuws van het MensWerkGeld front! Dit is inmiddels beschikbaar voor Power BI omgevingen. Indien gewenst zelfs in een hybride aanpak waarbij het Pentaho datawarehouse in de hybrid cloud omgeving van TTNL draait ((zie ook ons seminar van november jl.). In Jorns presentatie zal hij ingaan op een voorbeeld waarbij hij met Power BI connectie maakt met het gehoste datawarehouse en van daaruit een Mens dashboard (ziekteverzuim, formatie en bezetting en werkrooster) gerealiseerd heeft inclusief doorkliks naar detailinformatie. Interessant voor iedereen die bedrijfsvoering informatie in Power BI wil (laten) presenteren.

Cognos Analytics LTS 11.2.4

We sluiten de dag af met een beproefd en zeer geliefd concept: een overzicht van de ontwikkelingen in Cognos Analytics. Wij (dat wil zeggen: onze Cognos goeroe Andrew de Jong) doen dat aan de hand van de in december jl. geïntroduceerde LTS versie 11.2.4. Andrew zal u rondleiden in deze gloednieuwe versie. Omdat er altijd veel belangstelling is voor Andrews sessie en er ook veel vragen aan Andrew gesteld worden, stellen wij u dit keer in de gelegenheid om vooraf een verzoek in te dienen om zaken aan de orde te laten stellen die u graag behandeld zou zien. Wilt u dat, dan kunt u een mail sturen aan andrew.de.jong@impact-im.nl of aan joyce.snijders@impact-im.nl. Wij kunnen u uiteraard niet garanderen dat er voldoende ruimte is om alle vragen te behandelen.

Locatie en gratis deelname

Wij organiseren ons seminar op donderdagmiddag 13 april a.s. in Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht. Deze locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer en auto.

Deelname aan ons seminar is gratis voor relaties van Impact IM. Natuurlijk kunt u ook een (extra) collega laten deelnemen.

Wilt u deelnemen, klik dan op Welkom. Als u en/of uw collega(‘s) zich inschrijft/inschrijven, ontvangt u van ons een bevestiging per mail.

Wij zien uit naar uw komst. Leuk om elkaar weer te ontmoeten, op naar een onvergetelijke middag!