Skip to content

Vacature consultant

Impact IM – marktleider in managementinformatie voor Nederlandse lokale overheden – is op zoek naar een:

Financieel Consultant Business Intelligence (BI)

met kennis van de lokale overheid die de talenten, ambitie en leergierigheid bundelt die nodig zijn om succesvol te kunnen zijn in een uitdagende baan. Werken bij Impact IM betekent veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in een omgeving waarin de klantvraag aan verandering onderhevig is. In dit veranderende landschap biedt Impact IM je het (groei)pad om te kunnen slagen, maar succes in deze functie hangt uiteindelijk vooral af van je eigen ambitie en kwaliteiten.

Als Financieel Consultant BI bij Impact IM ontwikkel en implementeer je op Cognos gebaseerde financiële Business Intelligence oplossingen bij onze opdrachtgevers. Dit zijn zowel oplossingen op basis van door Impact IM ontwikkelde quick start rapportagesets op standaard applicaties, als maatwerk oplossingen. In onze oplossingen realiseren wij de extractie en verwerking van gegevens waarbij in toenemende mate gebruik gemaakt wordt van een datawarehouse.

Impact IM heeft een aantal quick start rapportagesets ontwikkeld op bijvoorbeeld Decade Financials, Key2Financiën, Unit4 Financials, JDE EnterpriseOne en CiVision Middelen. Voor met name ontsluiting van financiële systemen door middel van deze quick start rapportagesets zijn we op zoek naar een consultant die bij voorkeur reeds bekend is met één van deze applicaties en die ervaring heeft met Cognos.

Op basis van (soms zeer summiere) specificaties ontwerp en realiseer je de gewenste oplossing in directe afstemming met de klant. Hierbij dien je rekening te houden met de wensen van de klant, de mogelijkheden en onmogelijkheden van de systemen waarmee je werkt en de planning waarbinnen dit opgeleverd dient te worden. Je maakt en bewaakt deze planningen overigens meestal zelf.

Ook ontwerp en realiseer je nieuwe toepassingen waarvan je dan binnen Impact IM zelf de ‘eigenaar’ wordt. Je bent in dat geval onder andere verantwoordelijk voor de documentatie, zowel ter promotie van de oplossing als het onderhoud ervan. Daarnaast bewaak je de oplossing qua functionaliteit, consistentie en aansluiting bij de andere oplossingen van Impact IM.

In de meeste gevallen ben jij het centrale aanspreekpunt voor de klant. In de rol van ‘trusted advisor’ onderhoud je zelfstandig contacten met onze klanten en zorg je naast de realisatie van oplossingen voor de klantvraag voor vervolgopdrachten en ondersteuning op de al gerealiseerde oplossingen.

Vereiste kennis en vaardigheden

Voor deze functie is (een opleiding op) HBO-niveau vereist, bijvoorbeeld HBO Informatica, en kennis van (relationele) databases en SQL. Ervaring met BI is een voorwaarde, in combinatie met kennis van met name financiële systemen die in de lokale overheid gebruikt worden.

Je bent in staat om op basis van summiere specificaties de door de klant gewenste oplossingen te realiseren. Je kunt een ruw idee van wat de klant wil, vertalen naar een realiseerbare oplossing, zowel qua mogelijkheden als tijdspanne; je bent zelf in staat een reële planning te maken en te realiseren.

Zowel mondeling als schriftelijk. Je bent veel bij de klant en werkt direct voor je opdrachtgever. Het doorvragen naar een oplossing, communiceren over mogelijkheden en onmogelijkheden en het presenteren van het eindresultaat, maken allemaal onderdeel uit van de werkzaamheden. Daarnaast bewaak je zelf de planning en maak je zelf documentatie – zowel technische documentatie als een handleiding voor de eindgebruiker – en voortgangsverslagen voor de klant.

Je bent veel onderweg en aan het werk bij de klant op locatie, waarbij je je eigen planning en deadlines in de gaten houdt en actief meehelpt aan een goed gevulde opdrachtenagenda. Dit doe je door open te staan voor nieuwe kansen en mogelijkheden bij de klant en hem hierin als ‘trusted advisor’ te adviseren. Ten aanzien van de producten waarvan je zelf de ‘eigenaar’ bent draag je actief zorg voor het onderhoud en de doorontwikkeling.

Het realiseren van een oplossing gaat niet altijd zonder slag of stoot. Je bent inventief in het bedenken en uitwerken van een oplossing, waarbij je in staat bent om op creatieve wijze om te gaan met allerhande uitdagingen of problemen.

Het realiseren van een oplossing bij de klant binnen een vooraf afgesproken tijd en met soms weerbarstige materie vraagt om stressbestendigheid en flexibiliteit. Je laat je niet snel uit het veld slaan bij een tegenslag of probleem en zoekt, in samenwerking met collega’s en de klant, oplossingen om het gewenste resultaat te realiseren.

Uiteraard zijn kennis van de IBM Cognos producten en van de systemen en processen die door lokale overheden zijn geïmplementeerd, vereist.

Ons aanbod

Impact IM biedt een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden passend bij de aangeboden uitdaging, waaronder een goed salaris, een flexibele pensioenregeling en een leaseauto. Afhankelijk van je kennis en ervaring, wordt een maatwerk opleidings- en begeleidingstraject opgesteld dat er op gericht is om te groeien en zo snel mogelijk volledig zelfstandig te kunnen functioneren.

Houd je van uitdaging en ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Bart Visser (bart.visser@impact-im.nl)