Skip to content

Uitnodiging webinar

donderdagmiddag 2 november 2023 

Op veler verzoek gaan wij in november weer over op een webinar. Voor veel mensen is het tegenwoordig lastig om een (halve) dag van de werkplek weg te zijn met alle online overleggen die geagendeerd zijn. Dan is deelname aan een webinar eenvoudiger. Bovendien is de behoefte om presentaties na te zien op een video enorm gegroeid. En video’s van webinar presentaties zijn nu eenmaal strakker dan video’s van seminar presentaties!

Hierbij nodigen wij u graag uit om mee te doen aan een nieuw webinar op de middag van donderdag 2 november aanstaande. Wij hebben voor u weer een mooi programma samengesteld.

Op 2 november starten wij het webinar met een gezamenlijke presentatie van Ben Krekelaar van de gemeente Súdwest-Fryslân en Jorn Bijkersma van Impact IM. De gemeente met bijna 100.000 inwoners heeft begin dit jaar besloten tot een ingrijpende modernisering van de informatievoorziening in het Sociaal Domein. Het Sociaal Domein neemt toe in omvang en de behoefte aan informatie op operationeel en op managementniveau groeit exponentieel. Hierbij gaat het niet alleen om kwantitatieve maar juist ook om kwalitatieve informatie. De gemeente is diverse initiatieven gestart om het datagedreven werken binnen het Sociaal Domein te versnellen en de benodigde rapporten en dashboards onder eigen beheer te bouwen. Ben en Jorn nemen u mee in de doelstellingen en de aanpak van het project, uiteraard inclusief een doorkijk naar de concrete resultaten tot nu. Informatievoorziening is – zeker in het Sociaal Domein – een ongoing proces en uiteraard kijkt Ben ook vooruit aan de hand van de gemeentelijke ambities. Een interessante presentatie voor iedereen die werkzaam is in (de informatievoorziening van) het Sociaal Domein.

Hierna is het tijd voor een vast en geliefd onderdeel van onze webinars. Onze Cognos Analytics watcher Andrew de Jong zal in zijn sessie versie 12 laten zien en met name ingaan op nieuwe features binnen Reports. Daarnaast zal hij demonstreren hoe je zowel in versie 11.2.4 als in 12 snel en eenvoudig vanuit een bron via een module dashboards en rapporten kunt bouwen: SSBI in optima forma! Andrew heeft hiervoor een hands-on workshop ontwikkeld. In deze workshop leer je in je eigen omgeving of binnen onze opleidingen omgeving binnen een dag van een of meer bestanden een BI-oplossing te bouwen.

Na de pauze besteden wij aandacht aan de rapportageset op RX Mission die wij in opdracht van en in samenwerking met vier Limburgse lokale overheden gerealiseerd hebben: de gemeente Eijsden-Margraten, RUD Zuid-Limburg, de gemeente Heerlen en Provincie Limburg. Voor deze rapportageset bestaat veel belangstelling, dus het is hoog tijd om dit onderwerp centraal te behandelen in een webinar. Wij zijn nog in overleg met de samenwerking over de vraag in welke samenstelling en door wie de presentatie zal worden gegeven; wij komen hier de komende weken op terug. Dit is een zeer interessant onderwerp voor alle gemeenten die overgaan of overgegaan zijn op RX Mission en die op korte termijn hun informatievoorziening op orde willen brengen.

Onze consultant Stephan Griesch sluit de middag af met een rondje langs de velden vanuit ons eigen R&D lab. Daarbij behandelen we een aantal actuele technische en inhoudelijke onderwerpen. Zo behandelen we de ontsluiting van ‘Waar staat je gemeente?’ aan de hand van een case van Duo+ die meedoet aan een pilot van de VNG en Anywhere 365, de multi-channel contact center oplossing van Microsoft. Daarnaast gaan we in op de onstuitbare opkomst van het Azure platform binnen de gemeentelijke ICT-architectuur. Wat betekent deze trend voor de configuratie van Cognos Analytics en uw dataplatform? Hoe sluiten wij aan bij deze trend en hoe kunnen wij gebruik maken van de kracht van Azure? Een interessante bijdrage – niet alleen – maar vooral voor iedereen die speelt met de gedachte om Cognos Analytics en het huidige dataplatform binnen Azure te gaan hosten.

Het webinar start op 2 november aanstaande 13.00 uur en duurt tot maximaal 15.45 uur inclusief pauzes. U krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen aan de presentatoren. Ondergetekende zal daarbij als moderator optreden. Bij dit webinar zullen wij weer zoals vanouds worden ondersteund door de professionals van 3XFILM in IJsselstein en zenden wij onze boodschap de wereld in vanuit onze vaste locatie met de toepasselijke naam ‘Het Zendstation’ in Lopikerkapel.

Gratis deelname

Zoals u van ons gewend bent is deelname aan het webinar gratis. Wilt u participeren, klik dan op Welkom. Natuurlijk kunt u ook een (extra) collega laten deelnemen.

Komt in groten getale, wij zien weer uit naar uw virtuele deelname!