Skip to content

Cognos Analytics Long Term Support versie 11.2.4: he's there!

Lang verwacht en dan nu vlak voor de Kerst gearriveerd:
de nieuwe LTS versie van Cognos Analytics: 11.2.4.

IBM heeft op verschillende platformen onder andere de volgende nieuwe highlights geaccentueerd:

  • Natural language generation in dashboards
  • Additional datasource connections
  • Query engine performance improvements
  • Rendering maps in PDF en Excel
  • Themes support for tool bar colors
  • Improved PDF output in dashboards
  • Report rendering in Microsoft Teams

Op sommige nieuwe features zaten veel Cognos gebruikers te wachten. Op ons seminar van 4 november jl. hebben wij al een klein tipje van de sluier van 11.2.4 opgelicht.

Deze LTS release zal minimaal twee jaar ondersteund worden met een mogelijkheid tot uitbreiding met een extra jaar. Gedurende de support periode zal IBM voor een LTS release bug fixes, security patches en updates voor ’third party software’ uitbrengen, zodat u van een correcte werking kunt uitgaan. Een LTS versie zal in haar life cycle echter geen nieuwe features of gebruiksmogelijkheden krijgen, waardoor u gedurende de support periode dezelfde gebruikservaring behoudt. Impact IM adviseert iedereen om gebruik te maken van LTS-releases en deze snel na releasedatum te installeren. Hierdoor hoeft u minder vaak te upgraden en beschikt u over een stabiele en betrouwbare omgeving.

Workshop 11.2.4 en installatie

Onze consultant Andrew de Jong heeft een eendaagse workshop ontwikkeld waarin wij Cognos ontwikkelaars en beheerders kennis laten maken met de nieuwe features en functionaliteit. En uiteraard staan onze specialisten van het Cognos Analytics Technology Center klaar om 11.2.4 bij u te installeren vanaf begin januari als onze tests (inclusief autorisatiestructuur) gereed zijn. U kunt er uiteraard voor kiezen om 11.2.4 eerst op een testomgeving te installeren in combinatie met het organiseren van de workshop bij u op locatie.

Indien u de installatie wilt laten uitvoeren en/of de workshop wilt plannen kunt u contact opnemen met: