Skip to content

Eenvoudig te onderhouden, flexibel en schaalbaar

Impact IM zet datawarehouses zo op dat uw IT-afdeling er weinig omkijken naar heeft. We configureren alle ETL procedures en datastructuren én we zorgen ervoor dat u de oplossing eenvoudig in eigen beheer kunt nemen.

Door de jarenlange ervaring die wij hebben opgebouwd met het realiseren van datawarehouses is er een Impact IM best practice ontstaan. Deze best practice is gebaseerd op de theorie van een van de grondleggers van datawarehousing, Ralph Kimball. Daarnaast hebben wij een aantal conventies en standaarden in onze werkwijze opgenomen die een goede werking en toepasbaarheid binnen de Nederlandse overheid garanderen.

Parametertabellen

Onze consultants documenteren de afgesproken en toegepaste business rules en alle parameters worden onderhouden in specifiek hiervoor aangelegde parametertabellen. Wij kunnen op verschillende manieren het gebruikersinterface opleveren waarmee beheerders vanuit Cognos de parameters op een gebruiksvriendelijke manier kunnen onderhouden.

Standaard worden alle ETL processen automatisch gelogd en met behulp van de e-mail functie van Pentaho Data Integration configureren we statusberichten die na afronding van de procedure naar de mailbox van de beheerder worden verstuurd. Op die manier houdt uw IT-afdeling grip op het datawarehouse.

Flexibel en schaalbaar

Onze oplossingen zijn bovendien flexibel en schaalbaar. Wij starten meestal klein, bijvoorbeeld door een specifieke case binnen HR of het Sociaal Domein als pilot op te pakken, om eerste ervaringen met een datawarehouse op te doen. Wij werken volgens de Beam Agile methode en bepalen samen met uw inhoudelijk deskundige medewerkers wat de gewenste feiten, gebeurtenissen en dimensies zijn waarover gerapporteerd moet worden. Naarmate de ontwikkeling van het datawarehouse binnen een bepaald domein vordert, verzamelt u steeds meer componenten in uw datawarehouse die u kunt hergebruiken binnen andere domeinen.

Datawarehouse componenten

Uiteraard beschikt Impact IM over gebruiksklare datawarehouse componenten die u versneld kunt implementeren. Voor een aantal applicaties die door veel Nederlandse lokale overheden gebruikt worden heeft Impact IM ook een quick start rapportageset beschikbaar gebaseerd op een datawarehouse-oplossing.

Wilt u meer informatie over onze datawarehouse oplossingen?