Skip to content

Managementrapportage 2020

Presentatie door Dylan Timisela van Wigo4it
tijdens het Cognos Update Webinar 5 november 2020

De eerste spreker op het Cognos Update Webinar op 5 november jl. was Dylan Timisela, BI-specialist bij Wigo4it in Den Haag. Wigo4it is een coöperatie die in dienst van en samen met de vier grote gemeenten ICT oplossingen voor het Sociaal Domein ontwikkelt, beheert en support.

Dylan is in zijn presentatie ingegaan op de succesvolle vernieuwing die hij en zijn collega’s in de afgelopen tijd doorgevoerd hebben in de maandelijkse managementrapportages. Binnen Wigo4it zijn deze maandrapportages een belangrijk onderdeel in de besturing van de organisatie en het monitoren van de bedrijfsvoering. Wigo4it zet Cognos Analytics en Apparo Fast Edit in bij het ontwikkelen van deze rapportages.

In de maandrapportages komen verschillende onderwerpen aan de orde. Denk hierbij aan de uitvoering van jaarplannen en projecten, budgetrapportages, HR informatie etc. Maar de rapportages geven ook informatie over specifieke zaken die voor een dienstverlener als Wigo4it tot de kerntaken behoren zoals de uitvoering van SLA’s, high’s en low’s in de dienstverlening en risk management.

Doordat de visualisatiemogelijkheden van Cognos optimaal worden benut en door de inzet van Apparo Fast Edit is een maandrapportage omgeving ontstaan die visueel aantrekkelijk is, waarin informatie verrijkt kan worden, die efficiënt is in onderhoud en gebruik en – last but not least – waarover het management van Wigo4it enthousiast en tevreden is!

Kijk zijn presentatie terug: